2B Producties
Hoofdstraat 37
9801 BT Zuidhorn
T: + 31 (0)594 507 478
E: info@margot-brekelmans.nl

 
 

Een hond met wielen en een lampenkap

In het weekend van 17 en 18 oktober presenteert beeldend kunstenares Margot Brekelmans uit Zuidhorn haar nieuwste boek Hond & Co, met daarin kunstwerken van de welbekende viervoeter. Ter gelegenheid daarvan exposeert zij een groot aantal beelden uit het boek op landgoed Langeveld in Norg.

Genodigden kunnen al dan niet samen met hun honden een wandeling maken en genieten van het schitterende Drentse landschap. Hier komen de vaak vervreemdende, maar toch zeer herkenbare beelden van Brekelmans volledig tot hun recht. Voor Margot Brekelmans is de hond al jaren uitgangspunt voor tekeningen, schilderijen en vele kleine en grote objecten.
Het materiaalgebruik loopt uiteen van polyester, papier maché en neolith, tot platowood en brons, met diverse toevoegingen als knopen, wielen en lampen. De maat van de veelkleurige kunstwerken varieert van handzaam tot een drie meter lange reus, die ook tijdens de expositie in Norg te bewonderen valt.
Margot Brekelmans is gewend om haar bezoekers te verassen. Daarom heeft zij Astrid Voss, eigenaar van hondenuitlaatservice Bubbels, uitgenodigd als mede-organisator. Astrid Voss verzorgt op beide middagen een lezing met tips en weetjes over honden.